Rechts in Verzet mag demonstraties blijven organiseren in Almeerse woonwijken. Dat blijkt uit een brief van de wethouder. De wethouder beantwoordt hiermee vragen van NIDA Almere. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld na de opstoot die ontstond tijdens de demonstratie van Rechts in Verzet.

Vragen

NIDA Almere wilde onder andere weten waarom er toestemming gegeven werd voor de demonstratie in een woonwijk. De demonstratie vond namelijk plaats op een speelveldje dat hoort bij basisschool De Watertuin.

Geen verbod

Volgens de wethouder kunnen demonstraties ‘alleen worden verboden ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer of om wanorde te voorkomen’. Er was geen reden om de demonstratie te verbieden. Wel werden er voorwaarden gesteld. Eén van de voorwaarden was dat er niet meer dan 30 mensen mochten deelnemen aan de demonstratie.

Vooraf contact

”Vooraf is er contact geweest met de moskee, de school en vijf bewoners uit de buurt. Met de politie werd afgesproken dat zij zich zo zouden opstellen dat bewoners vragen aan hen konden stellen”, blijkt uit de brief.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.