De overheid gaat zes miljoen euro uitrekken voor de bestrijding van het lerarentekort in de stad. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. “De gezamenlijke schoolbesturen in Almere krijgen de komende vier jaar ruim 6 miljoen euro van minister Slob om het lerarentekort aan te pakken”, meldt de gemeente.

Goede slag

“Met het geld kunnen we een goede slag maken om meer leraren voor de klas te krijgen, iets wat hard nodig is in Almere. Het komt de kwaliteit van het onderwijs in Almere ten goede en daar zijn alle Almeerse leerlingen bij gebaat”, aldus wethouder Roelie Bosch van Onderwijs. De wethouder heeft verheugd gereageerd.

Groot tekort

Het lerarentekort in Almere is in vergelijking met andere steden groot en grillig. Er is een tekort van ongeveer 13% in het regulier onderwijs, met een piek van 20% in het speciaal onderwijs. Dit zet de kwaliteit van onderwijs enorm onder druk, zo toont het Noodplan Lerarentekort Almere aan. Het noodplan is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de schoolbesturen ASG, SKO en Stichting Prisma Almere, het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs en de gemeente Almere.

Net als Almere krijgen ook de andere vier grote steden extra budget van onderwijsminister Arie Slob om het lerarentekort aan te pakken.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.