‘College moet afstand nemen van Zwarte Piet’

Deel dit artikel

Als het aan NIDA Almere ligt, moet het college afstand nemen van Zwarte Piet. Dat laat de partij weten in een persbericht. De partij vraagt burgemeester en wethouders openlijk afstand te nemen van Zwarte Piet. “Zwarte Piet wordt door vele Almeerders als zeer kwetsend, discriminerend en racistisch ervaren. Zwarte Piet is niet meer van deze tijd”, aldus de partij.

Demonstraties

NIDA-raadslid en fractievoorzitter Hassan Buyatui: “De discussie over racisme en discriminatie domineert deze dagen wederom het maatschappelijk debat. De afgelopen twee weken zijn er in verschillende steden grote demonstraties georganiseerd tegen racisme en discriminatie. Tijdens zo’n demonstratie in Almere werd door verschillende sprekers de uitspraak gedaan dat Zwarte Piet een racistisch karikatuur is. Met deze ontwikkelingen willen we weten hoe het stadsbestuur op dit moment denkt over de omstreden figuur van Zwarte Piet”.

Vragen

De voorloper van NIDA Almere, Fractie Buyatui, had in 2019 ook schriftelijke vragen aan het college gesteld om aandacht te vragen voor de maatschappelijke discussie over de racistische elementen in de verschijning en rol van Zwarte Piet. Het college gaf toen aan deze maatschappelijke discussie goed te volgen en de uitkomsten die eruit voortvloeien met betrokken instanties te bespreken.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.