Mogelijk verbod op winkelwagentjes in wijk

Deel dit artikel

De gemeente Almere heeft het plan om een verbod op winkelwagentjes in te stellen. Het gaat om een verbod waarbij winkelwagentjes straks verboden zijn buiten een straal van honderd meter rond een supermarkt. De gemeente hoopt zo iets te doen tegen rondslingerende winkelwagentjes.

Boete

Wie zich straks met een winkelwagentje buiten een straal van honderd meter rond een supermarkt bevindt, is strafbaar. Er kan dan een boete worden uitgeschreven van 95 euro. Winkelwagentjes zijn dan alleen toegestaan in de nabije omgeving van de supermarkt. De regel wordt vastgelegd in de algemene plaatselijke verordening (APV).

Handhaven

Politiestudenten zullen toezien op de nieuwe regels. Vanavond wordt er over dit onderwerp gesproken in een extra vergadering van de politieke markt.

Lees ook eens:

Honderd winkelwagentjes verdwenen in Muziekwijk

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.