Zondag 21 juni aanstaande organiseert de Technische Commissie van Almere’90 een ´clinic´ voor de eigen jeugdleden. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kunnen de kids voorlopig helaas geen competitiewedstrijden spelen. Dat in het jaar van het 30-jarig bestaan van de BSC Almere’90 op het Sportpark Fanny Blankers Koen.

Hoofdklasse

Het bestuur en de technische commissie vonden daarom dat de jeugdleden wel een echte professionele honk en softbal clinic verdienden. Dat met spelers en speelsters en coaches van hoofdklasse niveau, die ook woonachtig zijn in Almere en een achtergrond bij de club hebben.

Gelukt

Onder de instructeurs zijn in ieder geval NL internationals als Bryan Engelhardt, Jim Ploeger en Nick Veltkamp voor het honkbal aanwezig. Voor het softbal komt ook international Roos Marijn Kramer van meervoudig Nederlands kampioen Terrasvogels met haar teamgenoot, Kelsy Pieneman. Speciaal voor het slaan komt Danny Rombley, oud-international en NL Olympiër, die inmiddels bij Almere’90 bekend is door zijn speciale wintertrainingen voor teamcoaches en tevens zijn ´Hitting School´.

Training

Waarom willen deze top instructeurs dit voor het honkbal en softbal bij BSC Almere’90 doen? Welnu, zij vinden het heel erg belangrijk dat de jeugd goed getraind wordt en ze willen laten zien dat je juist door hard te trainen het hoogste niveau kan bereiken! Onder het motto; ´dat als we met elkaar hard trainen, we van Almere’90 weer een topclub kunnen maken.´

Het club bestuur en de technische commissie van Almere´90, zijn deze enthousiaste top spelers dan ook bijzonder dankbaar voor hun aanwezigheid en belangeloze inzet.

Clinic

De ´clinic´ is op de velden van BSC Almere’90, op Sportpark Fanny Blankers Koen, Estafettelaan 2.
De jeugd speelsters en spelers worden om 10.30 uur verwacht en om 11.00 uur start het programma. Het sportfeest zal tot rond 14:30 uur duren (als de instructeurs van ophouden kúnnen weten).

Geen publiek

Helaas mogen ouders en andere toeschouwers het sportcomplex niet betreden. Er is wel de mogelijkheid om Almere’90 kleding en merchandise, zoals de unieke Jubileum cap en visor, te kopen. Er is een stand aanwezig op de parkeerplaats bij de club. Iedereen wordt dringend verzocht om de richtlijnen van het RIVM te respecteren en ook hier anderhalve meter afstand te bewaren.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.