**Update – 14-06-2020: De demonstratie is rustig verlopen. De organisatie is tevreden.**

Vanmiddag om 17.00 uur wordt er een Black Lives Matter-demonstratie georganiseerd in het Lumièrepark in Almere. De demonstratie is één van de vele protesten tegen discriminatie. De demonstraties worden gehouden naar aanleiding van de dood van George Floyd na politiegeweld in de VS.

Grote opkomst

Er wordt een grote opkomst verwacht. Naar verwachting zullen 4000 mensen aanwezig zijn bij de demonstratie, zo laat de organisatie weten. In het park is plek voor 5000 mensen. Bij dat aantal kan de ‘anderhalve meter-regel’ worden gerespecteerd. Burgemeester Franc Weerwind, zal samen met de politie, het openbaar ministerie en de GGD de demonstratie monitoren vanuit het stadhuis.

Openbaar vervoer

Busvervoerder AllGo roept reizigers op om rekening te houden met de demonstratie: “Houd op zondag 14 juni in verband met een demonstratie in het Lumièrepark rekening met extra drukte in het OV. Neem de fiets of ga te voet en houd 1,5m afstand”.

Uitzending

Omroep Flevoland gaat de Black Lives Matter-demonstratie zondag in het Lumièrepark in Almere livestreamen. De livestream begint om 16:45 uur en is te volgen via televisie, Facebook en YouTube.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.