Bekijk hier de belangrijkste nieuwsberichten uit Almere van de afgelopen week. Je leest onder andere meer over de winnaars aan de Floriade Fotowedstrijd, het plan voor een messenverbod en de overlast door tuinafval.

Foto van de week

Nadeche den Haan uit Huizen en de Almeerse Nathalie van Veghel zijn de winnaars geworden van de tweede Floriade Fotowedstrijd. Dit jaar was het thema ‘groen en voeding’.

‘Liefde’ en ‘Natuur in de wijk’ winnen Floriade Fotowedstrijd

Foto: Winnaars fotowedstrijd Floriade 2020. Foto door: Foto: Fred Rotgans.

Tuinafval

Deze week ging het ook over de overlast door tuinafval aan de straat. NIDA Almere wil dat wethouder Jan Hoek maatregelen neemt tegen de groei van tuinafval op straat. ‘De wethouder moet nu echt ingrijpen; wegkijken is géén optie”, twittert raadslid Hassan Buyatui. “Tuinafval in grote volumes op straat laten liggen, is onverantwoord. Het kan gevaren opleveren; het wordt in brand gestoken. Hiermee worden onze hulpdiensten ook nog opgezadeld met onnodig extra werk’.

NIDA Almere: ‘Ruim tuinafval op; college moet niet wegkijken’

Wietexperiment

Vanaf 1 juli aanstaande is het voor Almeerse aspirant telers mogelijk om zich aan te melden voor een wietexperiment. De voorbereidingen voor het experiment met cannabisteelt voor recreatief gebruik gaan dan van start. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de proef.

Vlaggetjes voor de zorg

Leerlingen van basisschool de Polygoon hebben een vlaggenlijn met 160 vlaggen cadeau gegeven. De vlaggen zijn bedoeld voor zorgmedewerkers van het Flevoziekenhuis. Op de vlaggen staat ook een boodschap. Annette Fijn van Draat van de Raad van Bestuur is blij met het cadeau.

Cultuur in Almere

De Raad voor Cultuur heeft minister Van Engelshoven geadviseerd twee Flevolandse culturele instellingen toe te voegen aan de landelijke Culturele basisinfrastructuur 2021-2024. Dat meldde de gemeente Almere.

”Rijkssubsidies voor twee culturele instellingen in Flevoland”

Havenverbond

Een groep van 12 organisaties (verenigd in het Havenverbond) en ruim 200 Havenaren hebben gewerkt aan een nieuw toekomstverhaal: Haven in 2040.

Havenverbond: na 40 jaar heeft Haven een nieuwe toekomst koers

Nieuwe steiger?

Een groep bewoners in de Waterwijk willen een nieuwe steiger. De oude steiger brandde af tijdens de jaarwisseling nadat de steiger in de fik werd gestoken. Het gaat om een steiger aan de Leeghwaterplas.

Buurtbewoners Waterwijk willen nieuwe steiger

Messenverbod

Burgemeester Franc Weerwind heeft donderdagavond laten weten dat hij voor een messenverbod is in de gehele stad. In Almere is er sprake van een toename van het aantal steekincidenten onder jongeren. Volgens Weerwind is de toename verontrustend.

Burgemeester wil messenverbod in Almere

Ook wil de burgemeester dat er nieuwe slimme camera’s worden gebruikt om beter toezicht te houden in de stad.

Burgemeester wil nieuwe slimme camera’s

Nieuwe leerlingen

Het aantal leerlingen dat voor het Arte College in Almere kiest, groeit flink. Dat meldt de school. Voor het jaar 2020-2021 heeft de school meer dan 200 aanmeldingen, tegenover 150 in de jaren ervoor.

Aantal nieuwe leerlingen groeit fors op Arte College

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.