Nieuw atelier StrandLAB op Almeerderstrand

Deel dit artikel

Op het Almeerderstrand, dicht bij strandrestaurant Poortdok, staat sinds eind mei Atelier StrandLAB.

StrandLAB

“Het atelier biedt een fysieke artist-in-residenceplek voor (inter)nationale kunstenaars en creatieve denkers. Een plek waar ze zich thuis voelen, geïnspireerd worden, nieuwe ideeën werkelijk kunnen maken en kunnen tonen aan een groter publiek”, schrijven medewerkers van StrandLAB Almere. “Een atelier dat midden op het strand staat en waar het water, de wind en het zand de gebruiker inspireren. Zoals ook de verhalen van de plek en het nieuwe land een inspiratiebron kunnen zijn”.

Zelfvoorzienend en circulair

“Het atelier is opgebouwd uit verschillende modules. De modules zijn eenvoudig te transporteren, te verplaatsen, te hergebruiken en te recyclen. De modules worden gebouwd in de loods van bouwer Liberté Tiny Houses. Het atelier wordt opgebouwd uit hout, staal en glas. Deze materialen kunnen eenvoudig worden gemonteerd en gedemonteerd. Tijdens de bouw blijft er geen onbruikbaar restmateriaal achter”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.