Burgemeester wil messenverbod in Almere

Deel dit artikel

Burgemeester Franc Weerwind heeft donderdagavond laten weten dat hij voor een messenverbod is in de gehele stad. In Almere is er sprake van een toename van het aantal steekincidenten onder jongeren. Volgens Weerwind is de toename verontrustend.

Centrum

In het centrum van Almere geldt momenteel al een verbod op het dragen van messen. Volgens de burgemeester zou dat voor de hele stad moeten gelden.

Juridisch

Het is nog onduidelijk of het plan juridisch haalbaar is. Het verbod moet in een algemene plaatselijke verordening (APV) worden vastgelegd. De burgemeester geeft aan dat er in Amsterdam een proefproces loopt of zoiets wel of niet mogelijk is. Weerwind wacht eerst de uitkomst van dat proces af.

Foto

Burgemeester Franc Weerwind. Foto: Uit eigen archief.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.