Het vakblad BK-informatie heeft een lijst van Sleutelwerken samengesteld van beeldende kunst in de openbare ruimte in Nederland, uit de periode 1945 tot heden. Vier Almeerse kunstwerken zijn in dit overzicht opgenomen. Dat meldt de gemeente Almere.

Kunstwerken

Het gaat om de kunstwerken ‘De Olifanten’ van Tom Claassen, De Groene Kathedraal’ van Marinus Boezem, Fallen van Thom Puckey en Het Bootje van Bas Maters.

Sleutelwerken

“Onder Sleutelwerken vallen kunstenwerken die artistiek, historisch, ruimtelijk of maatschappelijk van belang zijn of zijn geweest. De kunstwerken vertegenwoordigen een tijdgeest; dat wil zeggen dat ze typerend zijn voor een bepaalde periode in de geschiedenis van kunst in de openbare ruimte. Of ze hebben bijgedragen aan de bewustwording rond een onderwerp”, schrijft de gemeente.

Foto

M.M.Minderhoud op Wikipedia/Michiel1972 (CC BY-SA 3.0),

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.