Dit jaar wordt de 26ste tegel van de Walk of Fame geplaatst in het centrum van Almere. Het stemmen is sinds kort van start gegaan. Almeerders kunnen stemmen op drie genomineerden.

Genomineerden

Eén van de genomineerden is Stichting Dierenambulance Midden Nederland. De organisatie is onderdeel van de Dierenbescherming. Dierenambulance Midden Nederland bestond op 18 februari 2019 25 jaar en dat dankzij de inzet van vele vrijwilligers.

De Almere City Run is ook genomineerd. In 2019 is voor de tiende keer de Almere City Run gehouden. Het hardloopevenement brengt de stad in beweging, zorgt voor verbinding en draagt bij aan algemene maatschappelijke doelen.

Er kan ook gestemd worden op het Transgenderpad. In Almere is op 2 november 2019 het eerste transgenderzebrapad van Europa in gebruik genomen. Het zebrapad is geverfd in de kleuren van de transgendervlag: roze, blauw en wit. Het pad ligt op de Hospitaaldreef, tussen het Flevoziekenhuis en Hogeschool Windesheim.

Walk of Fame

De Walk of Fame Almere is een kunstwerk dat de geschiedenis van Almere vertelt. Het werk bestaat tot nu toe uit 45 tegels, één voor elk jaar dat de stad bestaat. Op elke tegel staat een gebeurtenis, een ontwikkeling of persoon die betekenisvol is geweest voor dat jaar. Tot en met 2043 schenkt de Rabobank elk jaar een nieuwe tegel.

Foto

Onthulling 45ste tegel Walk of Fame. Foto door: Greta Verduin.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.