Benieuwd naar de actuele nieuwsonderwerpen van dit moment uit jouw buurt? In dit overzicht lees je meer over een wietexperiment van de Rijksoverheid, de Floriade en vlaggetjes voor het zorgpersoneel.

Wietexperiment

Vanaf 1 juli aanstaande is het voor Almeerse aspirant telers mogelijk om zich aan te melden voor een wietexperiment. De voorbereidingen voor het experiment met cannabisteelt voor recreatief gebruik gaan dan van start. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de proef.

“De afgelopen maanden is gewerkt aan de voorwaarden en eisen die gaan gelden voor bijvoorbeeld telers, coffeeshophouders en de verpakkingen”, meldt de overheid. “Half juni zullen alle voorwaarden en eisen openbaar worden gemaakt. Vanaf nu kunnen aspirant telers op rijksoverheid.nl/aanvraag-telers alvast zien aan welke eisen zij specifiek moeten voldoen voor deelname aan het wietexperiment”.

De Rijksoverheid vergoed een deel van de kosten, maar een deel zal de gemeente zelf moeten betalen. De gemeente meldde eerder dat de kosten niet te hoog mogen oplopen. Tien gemeenten doen mee aan het experiment met staatswiet. Onder de tien gemeenten ook Almere.

Floriade

Als de ChristenUnie ‘ja’ zegt tegen een vervolg van de Floriade, dan zullen de plannen worden voortgezet. De ChristenUnie is de laatste coalitiepartij die nog een keuze moest maken. Een ‘ja’ van coalitiepartij ChristenUnie betekent een meerderheid in de gemeenteraad. Dinsdag werd er in een extra vergadering gesproken over de Floriade.

Lees ook eens:

Floriade: uitstel of het einde?

Vlaggetjes voor de zorg

Leerlingen van basisschool de Polygoon hebben een vlaggenlijn met 160 vlaggen cadeau gegeven. De vlaggen zijn bedoeld voor zorgmedewerkers van het Flevoziekenhuis. Op de vlaggen staat ook een boodschap. Annette Fijn van Draat van de Raad van Bestuur is blij met het cadeau.

Cascadepark

Vier vrouwen hebben aangifte gedaan of melding gemaakt van een man die hun lastig viel in het Cascadepark in Almere Poort. Volgens de politie vond het incident ‘s ochtend vroeg of ‘s avonds laat plaats. De verdachte zou een verzorgde, slanke man zijn met brede schouders. “Opvallend is dat de man met heel grote stappen heel snel rent”, aldus de politie. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die de man kennen.

WhatsApp-fraudeurs

Vier jonge Almeerders en een inwoner van Hilversum zouden betrokken zijn geweest bij fraude via WhatsApp. Tegen hen zijn werkstraffen geëist van 20 tot 120 uur.  “De straf wordt geëist voor het witwassen van de ruim 10.000 euro die het vijftal met de fraude zou hebben verdiend”, meldt de regionale omroep. “Slachtoffers ontvingen een bericht van een goede bekende, compleet met profielfoto en persoonlijke gegevens. In het bericht werd gevraagd geld over te maken, bijvoorbeeld omdat die persoon in nood was, of in het buitenland”.

Foto

Bron: NiederlandeNet @Flickr.com (CC BY-NC-SA 2.0).

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.