”Rijkssubsidies voor twee culturele instellingen in Flevoland”

Deel dit artikel

De Raad voor Cultuur heeft minister Van Engelshoven geadviseerd twee Flevolandse culturele instellingen toe te voegen aan de landelijke Culturele basisinfrastructuur 2021-2024. Dat meldt de gemeente Almere. Het gaat om het Almeerse theatergezelschap BonteHond en het nieuwe Kunstmuseum Flevoland.

Positief

“Het positieve advies over BonteHond wekt geen verbazing, dit jeugdtheatergezelschap opereert al jaren op een landelijke en internationaal niveau en is van grote waarde voor zowel Flevoland als de rest van het land”, meldt de gemeente.

Verrassend

De gemeente noemt het uniek dat een museum in oprichting een positief advies krijgt van de Raad voor Cultuur. “De raad is zeer enthousiast over de plannen voor het nieuwe Kunstmuseum Flevoland en vindt de aanvraag verrassend en vernieuwend. De raad ziet het museum als een belangrijke aanvulling op het museale aanbod in Nederland en passend in de regio Flevoland”.

Negatief

Voor de categorie ontwikkelinstellingen zijn er vanuit het gehele land 69 aanvragen ingediend voor slechts 15 plekken. De aanvraag van het Flevolandse samenwerkingsverband Flevolab – bestaande uit BonteHond, StrandLAB Almere, Suburbia, 2turvenhoog en Vis à Vis – heeft in deze categorie een negatief advies gekregen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.