Vandaag om 12 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel en is vanaf nu ook te zien op de reisinformatieschermen van NS.

Steeds zichtbaarder

Daarnaast is het NL-Alert controlebericht ook te zien op steeds meer digitale reclameschermen en vertrekborden van bus, tram en metro. Met het landelijke NL-Alert controlebericht kun jij ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen. Dinsdag 2 juni is een landelijke publiekscampagne voor het NL-Alert controlebericht van start gegaan.

Ontvangen

“Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Daarvoor hoef je niets te doen. Wanneer je een NL-Alert op je mobiel ontvangt, laat je telefoon een luid en doordringend alarmgeluid horen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als je een koptelefoon of oortjes gebruikt”, meldt de overheid. “Het vorige controlebericht dat op 2 december 2019 is verzonden, werd door ruim 12,9 miljoen mensen van 12 jaar en ouder op de mobiele telefoon ontvangen (85%). Ongeveer 300.000 mensen van 12 jaar en ouder zagen het NL-Alert controlebericht op digitale reisinformatieschermen van bus, tram en metro en 150.000 mensen op digitale reclameschermen”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.