Collecteweek Maag Lever Darm Stichting gaat bijna van start

Deel dit artikel

Van 15 tot en met 20 juni 2020 staat de collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting gepland. Ook in Almere zouden collectanten langs de deuren gaan. Dit jaar gaat dat anders dan voorgaande jaren vanwege het coronavirus. Toch gaat de collecte wel door.

Kartonnen collectebus

Dit jaar collecteert de MLDS met een kartonnen collectebus waarop een grote QR-code staat afgebeeld. Er kan mobiel gedoneerd worden door de QR-code te scannen op de collectebus. Deze code kan door de gever vanaf een afstand gescand worden, waardoor de richtlijn van 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.

Meer informatie over het geven van een bijdrage of het worden van vrijwilliger vind je op de website van de Maag Lever Darm Stichting.

Ook collecteren of folderen in Almere voor MLDS? Bel of stuur een berichtje naar Ad van Loon via 06-1478 1264.

Corona

“Corona heeft voor veel veranderingen gezorgd”, schrijft de stichting. “Samen met andere collecterende fondsen hebben we een manier gevonden waarop collectevrijwilligers, ook in deze tijd, met een gerust hart veilig kunnen collecteren. Kwetsbare groepen en 70-plussers beschermen we door ze niet te laten collecteren. Ook worden contante donaties niet geaccepteerd. De gewone collectebus, zoals we die kennen, wordt dit jaar dus niet gebruikt”.

Supermarkt

In juni zijn de emballage bonnen van AH Weernekers in Almere Kruidenwijk voor MLDS.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.