Vanwege je uiterlijk meerdere malen staande worden gehouden: het overkomt veel Nederlandse burgers. Of ze nou agent, installatiemonteur of advocaat zijn. Etnisch profileren bij de politie komt vaak voor. “Te vaak”, blijkt uit de documentaire van 2Doc.

Verdacht

In de documentaire ‘Verdacht’, gemaakt door KRO-NCRV in samenwerking met burgerrechtenorganisatie Controle Alt Delete, wordt etnisch profileren aan de kaak gesteld. Op uitnodiging van Avanti werd de documentaire in 2018 vertoond in Almere. De vertoning van de documentaire ‘Verdacht’ trok een volle bak. De documentaire was ook te zien op NPO2. Kijk de documentaire terug via NPO Start.

Klik op het logo hierboven om de documentaire te bekijken.

Jörgen Raymann

In de documentaire is ook de Almeerse Jörgen Raymann te zien. Hij is onder andere cabaretier en heeft zelf ook te maken gehad met etnisch profileren door de politie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.