Bekijk hieronder de belangrijkste nieuwsberichten uit Almere van de afgelopen week. Je leest onder andere meer over de versoepeling van de coronamaatregelen, nieuws over Almeerse scholen en zorgen bij D66 over privacy. Ook was er nieuws over een demonstratie tegen racisme in Almere.

Foto’s van de week

De Inspectie van het Onderwijs geeft een pluim aan het Arte College.

Arte College krijgt pluim van Onderwijsinspectie

Artikelfoto: ‘130 nieuwe aanmeldingen voor nieuwe schooljaar Montessori Lyceum Flevoland’.

130 nieuwe aanmeldingen voor nieuwe schooljaar Montessori Lyceum Flevoland

Foto’s: Aangeleverd.

Corona

Sinds maandag zijn de maatregelen vanwege het coronavirus versoepeld. Dat betekende dat de cafés weer hun deuren mogen openen. Wel geldt de ‘anderhalve meter-regel’.

Versoepeling coronamaatregelen; cafés en terrassen gaan weer open

Het unieke theater Posa in Lelystad zit in zwaar weer door de coronacrisis. Amateur kunstenaar Jan-Albert Ernsten is graag te gast in het theater en is daarom een drietal acties gestart om theater Posa te steunen.

“Perspectief voor Theater Posa in Lelystad”

De huidige Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO) voor zelfstandig ondernemers is verlengd tot 1 september. Dat meldt de gemeente Almere. “De gemeente doet nu wel een partnertoets bij de aanvraag: ook het eventuele inkomen van de partner wordt meegeteld”.

Regeling voor ZZP’ers is verlengd; wel partnertoets van toepassing

De kinderboerderijen van Stad en Natuur Almere zijn sinds deze week weer geopend. Sinds dinsdag is Kinderboerderij de Beestenbende weer open. Ook Kinderboerderij den Uylpark ging gisteren open.

Stad en Natuur opent kinderboerderijen

Hulplijn voor jongeren

Welzijnsorganisatie De Schoor start met een hulplijn voor Almeerse jongeren. De Jongerentelefoon Almere is een hulplijn voor jongeren van 14 tot en met 27 jaar waar zij vertrouwelijk gesprekken kunnen voeren over onderwerpen die ze in hun eigen omgeving niet durven, kunnen of willen bespreken.

De Schoor start met Jongerentelefoon Almere

Racisme

‘Almere tegen racisme’ wil op 14 juni demonstreren op het Stadhuisplein. Organisator Anneke Dalger vindt het belangrijk dat ook in een stad als Almere een demonstratie wordt gehouden naar aanleiding van de dood van George Floyd na politiegeweld.

VVD Almere vreest ‘Amsterdamse toestanden’ tijdens demonstratie in Almere

Zorgen om privacy

D66 Almere maakt zich zorgen over de bescherming van de privacy van Almeerders. “In een onlangs, door de gemeente Almere, uitgebrachte Jaarraportage Privacy 2019 lezen we dat er regelmatig niet zorgvuldig met persoonsgegevens wordt omgegaan”, zo schrijft de partij.

Gemeente maakt 44 keer fout rondom privacy

De gemeente Almere heeft in 2019 in totaal 44 fouten gemaakt met de privacy. Dat blijkt uit de Jaarrapportage Privacy 2019.

Gemeente maakt 44 keer fout rondom privacy

Recyclingperrons tijdelijk langer open

De openingstijden van de recyclingperrons in Almere worden verruimd. De gemeente Almere vindt dit nodig vanwege grote drukte.

Recyclingperrons in Almere tijdelijk langer open

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.