79

D66 Almere maakt zich zorgen om privacy Almeerders

D66 Almere maakt zich zorgen over de bescherming van de privacy van Almeerders. “In een onlangs, door de gemeente Almere, uitgebrachte Jaarraportage Privacy 2019 lezen we dat er regelmatig niet zorgvuldig met persoonsgegevens wordt omgegaan”, zo schrijft de partij.

Bewust

“We vinden het belangrijk dat de gemeente zich bewust is van haar specifieke rol en verantwoordelijkheid. Daarnaast willen we weten welke maatregelen de gemeente gaat treffen om de kans op fouten zo klein mogelijk te maken. Daarom hebben we hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college”.

Schriftelijke vragen

De partij wil onder andere weten welke stappen het college gaat nemen om te voorkomen dat er fouten worden gemaakt op gebied van privacy. Daarnaast wil de partij meer weten of verkeerd verzonden brieven: “Maar liefst zeshonderd mensen hebben een verkeerd schrijven ontvangen over belastingbetalingen die voor andere personen bedoeld waren. Is het college het met de fractie van D66 eens dat dit eigenlijk niet mag gebeuren?”.

“We lezen in het rapport dat de implementatie niet is voltooid en de werking van de afspraken weinig robuust is. Dat klinkt in de oren van de D66-fractie vaag en is tamelijk is verontrustend. Is het college het met ons eens datditvragen oproept?”.

Bekijk alle vragen in de brief van D66.

Privacy

De gemeente Almere heeft in 2019 in totaal 44 fouten gemaakt met de privacy. Dat blijkt uit de Jaarrapportage Privacy 2019. De meest gemaakte fout is het sturen van gegevens naar de verkeerde ontvanger. Dat gebeurde negentien keer. Ook werden er per ongeluk zeven keer persoonsgegevens gepubliceerd.

Lees ook eens:

Gemeente maakt 44 keer fout rondom privacy

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant