‘Almere tegen racisme’ wil op 14 juni demonstreren op het Stadhuisplein. Organisator Anneke Dalger vindt het belangrijk dat ook in een stad als Almere een demonstratie wordt gehouden naar aanleiding van de dood van George Floyd na politiegeweld.

Emotie

Na demonstraties in onder andere Amsterdam, Den Haag en Rotterdam is er nu ook een demonstratie aangekondigd in Almere. “Je voelt hier de emotie van de hele zwarte bevolking”, zegt organisator Anneke Dalger tegen de regionale omroep.

Uit de hand gelopen

De VVD in Almere vreest voor Amsterdamse toestanden tijdens de demonstratie: “De demonstratie in Amsterdam is op een dramatische wijze uit de hand gelopen en de demonstratie in Rotterdam is beëindigd door het openbaar gezag. Wij willen van het college – in het bijzonder de burgemeester – weten hoe de veiligheid en gezondheid van alle Almeerders gewaarborgd gaat worden”, zo schrijft de VVD-fractie.

“Het recht om te demonstreren is een fundamenteel recht dat in beginsel uitgeoefend moet kunnen worden. De volksgezondheid, dus de gezondheid van eenieder, moet echter ook gewaarborgd worden en daar moet bij een demonstratie in de huidige coronacrisis uitdrukkelijk rekening mee gehouden worden”.

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.