“Ouders kiezen bij ons bewust voor het onderwijsconcept”, vertelt Emma Gribling, conrector bij het Montessori Lyceum Flevoland (MLF). Voor het derde jaar op rij telt het MLF meer dan 130 nieuwe aanmeldingen voor het nieuwe schooljaar. De groeiende interesse in montessori-onderwijs sluit naadloos aan op de plannen voor de nieuwe campus.

Ondersteuning

“Met de Montessori Campus in het vooruitzicht kunnen we de ontwikkeling van leerlingen en ouders nóg beter ondersteunen en begeleiden”, vertelt Gribling. “Onze school groeit gestaag door. Hierdoor blijft ons onderwijs stabiel en kunnen we kwaliteit blijven garanderen .”

Het MLF startte veertien jaar geleden met 25 leerlingen en telt inmiddels bijna 650 leerlingen. Het MLF-team zorgt ervoor dat elke leerling de persoonlijke aandacht krijgt die hij nodig heeft.

Kiezen

Het ruime schoolaanbod maakt het leerlingen en ouders niet altijd makkelijk te bepalen welke school het beste past. Montessori-onderwijs werkt vanuit het principe dat een kind zelf de ambitie ontwikkelt om te leren als het op het juiste moment de juiste middelen krijgt aangereikt. Zo leert een kind in het eigen tempo met behulp van speciaal ontworpen montessorimaterialen. Gribling: “In gesprekken met ouders merk ik dat er een oprechte interesse is in ons onderwijsconcept. Steeds meer ouders die onbekend zijn met montessori-onderwijs zijn geboeid door deze manier van leren. Des te mooier is het als straks op de campus nog meer kinderen op hun eigen manier en tempo kunnen ontwikkelen.”

Nieuwe campus

De nieuwe Montessori Campus komt in de wijk Nobelhorst en zal ruimte bieden aan kinderopvang, een basisschool én het MLF. De Almeerse Scholen Groep (ASG) en het MLF werken hard aan de realisatie van deze ontwikkelingsplek voor kinderen van 0-18 jaar. Gribling: “Hier stippelen we met de leerlingen een persoonlijke leerroute uit. Zo kunnen zij telkens soepel doorstromen naar een volgende fase, zonder harde overgangen.”

De oplevering van de nieuwbouw van de Montessori Campus is gepland begin 2023.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.