Stem mee: Wat vind jij van 100 kilometer per uur op de snelweg?

Deel dit artikel

De maximumsnelheid op snelwegen in het land zijn al een tijdje lager dan vroeger: je mag overdag nog maar 100 kilometer per uur rijden. Wat vind jij?

Stem mee!

Stem op de poll en geef je mening.

'Het is goed dat de snelheid op snelwegen overdag overal op 100 km/u staat'

Discussie

Vorig jaar werd er flink gediscussieerd over de A6. Moet de snelheid op 100 km/u blijven? Aan het eind van het jaar was het duidelijk: Op de snelwegen geldt overal tussen 06.00 en 19.00 uur een maximumsnelheid van 100 km/u. Op veel snelwegen mag je in de avond en nacht (tussen 19.00 en 06.00 uur) 120 of 130 km/u. Hoe dat sinds maart 2020 zit op de A6, zie je op deze kaart. Daar zie je ook de snelheden van andere snelwegen in het land.

Een discussie als vorig jaar blijft interessant. Vooral om erop terug te blikken. Op die manier kunnen we zien wat Almeerders vinden van de huidige snelheid op de snelwegen. Is het goed dat er 100 km/u wordt gereden, of mag het best wat sneller? Je ziet het vandaag in de 1Almere Zomerstream.

Video gepubliceerd door: 1Almere.