66

Regeling voor ZZP’ers is verlengd; wel partnertoets van toepassing

De huidige Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO) voor zelfstandig ondernemers is verlengd tot 1 september. Dat meldt de gemeente Almere. “De gemeente doet nu wel een partnertoets bij de aanvraag: ook het eventuele inkomen van de partner wordt meegeteld”.

Partnertoets

De partnertoets was van het weekend wel negatief in het nieuws. Zelfstandigen met een partner die meer verdient dan 1500 euro per maand, krijgen vanaf 1 juni geen Tozo-uitkering meer. “Wij krijgen veel telefoontjes van zelfstandigen bij wie nu begint door te dringen dat het inkomen van de partner meetelt”, zegt Roos Wouters van belangenorganisatie de Werkvereniging tegen de NOS.

TOZO

Tozo is de regeling waarmee het kabinet het inkomen van zelfstandigen die door de coronacrisis geen werk meer hebben, aanvult tot het sociaal minimum. De aanvrager moet verklaren dat het bedrijf niet in surseance van betaling is of dat faillissement dreigt.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant