Vanaf vandaag worden de maatregelen vanwege het coronavirus versoepeld. Dat betekent dat de cafés weer hun deuren mogen openen. Wel geldt de ‘anderhalve meter-regel’.

Grote Markt

“Om de horeca zo goed mogelijk te laten draaien, mogen zij hun terras na goedkeuring van de burgemeester uitbreiden”, aldus de gemeente Almere. “Als gevolg van de heropening van de terrassen op de Grote Markt in Almere Centrum wordt de weekmarkt verplaatst naar het Stadhuisplein en de Stadhuispromenade. Deze maatregelen duren tot 1 september 2020. De situatie is dan anders, omdat er werkzaamheden starten op verschillende plaatsen in de stad. Mogelijk mogen er dan ook weer evenementen worden gehouden. Dat vraagt dan om een nieuwe aanpak van de verdeling van de schaarse openbare ruimte”.

Busvervoer

De Almeerse bussen zien er vanaf vandaag anders uit dan normaal. Tenminste, de passagiers hebben als het goed is een mondkapje op. Inmiddels is ook de dienstregeling van AllGo uitgebreid.

“Vanaf nu rijden wij met het maximale aantal bussen dat onder de huidige corona-omstandigheden mogelijk is”, aldus busvervoerder Keolis. “Daar waar nodig, bijvoorbeeld op drukke (spits)tijden of naar populaire bestemmingen, zetten wij extra bussen in. Ook staan er extra bussen stand-by. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en Nederland op een veilige manier bereikbaar te houden”.

Mondkapjes

Per 1 juni is het voor reizigers van 13 jaar en ouder verplicht om een mondkapje te dragen in het OV. “Het gaat om niet-medische mondkapjes zonder filter (bijvoorbeeld van katoen) die de reiziger zelf moet verzorgen en tijdig, dus voor het instappen, op moet zetten. Per 2 juni is het tevens mogelijk om in al onze servicewinkels mondkapjes, geschikt voor gebruik in het OV, aan te schaffen”, zo laat de busvervoerder weten.

Meer coronahuisregels zijn te vinden op de website van Keolis.

Trein

“Vanaf 2 juni rijden treinen volgens een dienstregeling in nationaal belang”, meldt de NS. “Dat betekent dat u grotendeels weer van de reguliere dienstregeling gebruik kunt maken. Wel geldt nog steeds: reis alleen als het echt moet en vermijd drukke plaatsen en momenten. Vanaf 1 juni is een mondkapje verplicht in het hele openbaar vervoer”.

Zorghotel

Omdat het aantal aanmeldingen voor de covid-centra in Flevoland terugloopt, is zorghotel Perspectief in Almere in ‘wachtstand’ gegaan. Dat meldt Zorggroep Almere in de nieuwsbrief. “Er worden geen nieuwe patiënten opgenomen. Ook in de covid-opvanglocatie in Lelystad (vleugel in St. Jansdal) worden geen nieuwe patiënten meer opgenomen. Het Dokter Jansen-centrum in Emmeloord is nu de covid-locatie voor Flevolandse patiënten”.

Dagactiviteiten

Bij Zorggroep Almere is het mogelijk om in te schrijven op dagactiviteiten. “Woont u zelfstandig thuis, maar wilt u graag ondersteuning bij een prettige invulling van uw dag? Dan kunnen onze Dagactiviteiten een uitkomst zijn”.

Online

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat veel digitaal gaat. Dat lijkt nog even zo te blijven. “Gelukkig kunnen onze fysiotherapeuten u weer in de behandelkamer helpen. Maar ook op afstand helpen ze u, met handige filmpjes op Youtube”, schrijft Zorggroep Almere.

Huisartsenzorg

In alle huisartsenpraktijken van Almere zijn uiteenlopende maatregelen genomen om 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen bewaren. “Er is hard gewerkt om de locaties zo in te richten dat de bezoekers zoveel mogelijk op een veilige afstand van elkaar blijven. Waar mogelijk krijgt u huisartsenzorg op afstand”, meldt Zorggroep Almere. “Wij kunnen u per telefoon, via beeldbellen en online via MijnGezondheidsnet (MGn) ook heel goed helpen. Als het dan toch nodig is dat u langskomt op de praktijk, dan kan dit veilig in de ‘anderhalve meter praktijk’”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.