Wil de anonieme mailer zich bekend maken?

Deel dit artikel

De redactie van 1Almere heeft meerdere malen anonieme berichten ontvangen. De mailer vraagt netjes of wij de haatberichten en mails over zijn familie willen verwijderen. De redactie zou hier graag aan meewerken, maar weet niet om welke berichten het gaat. Ook is onduidelijk van wie de mailtjes afkomstig zijn.

Melden

De redactie hoopt dat de mailer wat duidelijker kan zijn over de berichten die hij of zij graag verwijderd wilt zien. “Die persoon mailt ons anoniem. Hij of zij verzoekt ons om de haatmail over zijn familie te verwijderen. Om welke haatmail of berichten het gaat is ons zeer onbekend. We zouden daarnaast graag willen weten wie ons het verzoek stuurt”, zegt de hoofdredacteur van 1Almere.

Wekelijks

De anonieme mailer is nog erg netjes in vergelijking met andere mails en reacties die de redactie wekelijks ontvangt. “Sinds wij bezig zijn met 1Almere, zijn wij er helaas ook achter gekomen dat het niet de meest fantastische plek is om journalistiek te bedrijven. We weten weliswaar niet of alle mailtjes en reacties afkomstig zijn van Almeerders. Eén ding is zeker: “Tegenwoordig krijgen we bijna wekelijks bijzondere mail”, zo noemt de hoofdredacteur van 1Almere het. “De andere mailtjes en reacties variëren van racistische uitspraken tot bedreigingen”. De mailtjes worden verstuurd door meerdere personen. Voor de duidelijkheid: “Die mailtjes zijn niet van de anonieme mailer”.

Reacties

De hoofdredactie gaat dit weekend beslissen of de mogelijkheid om te reageren op artikelen wordt uitgeschakeld. Mocht daarvoor worden gekozen, dan is het helaas niet meer mogelijk om te reageren op het nieuws.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

2 Reacties op “Wil de anonieme mailer zich bekend maken?”

 1. Mr. K. Plop.. B.d..

  De ”anonieme” klager.. heeft toch zijn of haar adres er onder gezet.. dus u kunt reageren..
  Maar en zal toch ook.. een voorbeeld moeten geven.. om wat voor haatmail het gaat..
  En die de lezer niets aangaat wat u dus, en buiten de site om zelf kunt oplossen..

  Een reactie.. ”corona is toch ontstaan in Brabant”.. [dus die zat niet 70 jaar op school]
  Die van mij.. Nee.. teveel mensen.. en te dicht op elkaar.. dat is dus de grote oorzaak..

  En nog een.. ”megastallen zijn een oorzaak?”
  Nee.. miljoenen nertsen te dicht op elkaar en er zelf ziek van worden, geven dat door..

  Redactie.. u heeft nu vijf adressen.. en tot wie u zich kunt richten..

Reageren is niet meer mogelijk.