Bekijk hieronder de tien belangrijkste nieuwsberichten uit Almere van de afgelopen week. Je leest onder andere meer over cybercrime in de provincie Flevoland, een nieuw album van Caroline in ‘t Veld, een nieuwe roman van een Almeerse schrijver en dansschool U Can Dance.
Fraude Keolis
Busvervoerder Keolis zou op een deels frauduleuze manier aanbestedingen in het openbaar vervoer hebben gewonnen. Dat meldde Follow The Money (FTM) deze week. De vervoerder won een aanbesteding met een waarde van 900 miljoen euro voor het openbaar busvervoer in delen van Gelderland, Overijssel en Flevoland. Keolis verzorgt ook het busvervoer in Almere.
Cybercrime
In de provincie Flevoland werden afgelopen jaar 193 cybercrime-delicten geregistreerd. Dat blijkt uit onderzoek van Dutch-Tech Magazine. “Ten opzichte van 2018 (87 delicten) is hiermee sprake van een stijging van 121,8%”, schrijft het magazine.
Getuigen gezocht
Een 15-jarige jongen is zondagavond 24 mei het slachtoffer geworden van een straatroof. Dat meldt de politie. Gisteren werd er onder andere met een helikopter gezocht naar een verdachte.
Toiletten weer open
De gemeente staat het gebruik van toiletvoorzieningen in recreatiegebieden weer toe. “Vanwege de oplopende en aanhoudende negatieve neveneffecten, is besloten tot aanpassing van de noodverordening”, aldus de gemeente Almere. De voorzieningen werden gesloten vanwege de maatregelen rondom het coronavirus.
Noodverordening van kracht in Almere, maar wat betekent dat?
Nieuwe Almeerse muziek
Het nieuwe album ‘Nieuwerwetsch’ van In ’t Veld x MC DRT is positief ontvangen op het grootste live-platform van Nederland. De Almeerse muzikanten hebben recente versterking gekregen van tekstdichter en voormalig stadsrapper Dirk Ries. Voor deze gelegenheid is de bandnaam aangepast.
Nieuwe Almeerse roman
De Almeerse schrijver Gilbert Keyzer heeft een nieuwe roman uitgebracht. Het boek kwam gisteren uit. De roman heet ‘Het duivelse monasterium’.
Digitale lezing
Door het coronavirus is het Erfgoedhuis Almere tijdelijk gesloten. Om activiteiten toch door te laten gaan organiseerde het Erfgoedhuis op 28 mei een digitale editie van het Erfgoedcafé. Zo konden geïnteresseerden alsnog meer te weten komen over het bijzondere erfgoed van onze stad.
Digitaal Erfgoedcafé over architect en stedenbouwer Bruno Taut
Noodplan lerarentekort
Deze week is het noodplan over het lerarentekort in Almere aan de minister van onderwijs aangeboden.
Regiegroep lerarentekort: Noodplan Lerarentekort; actie is nu nodig
Dansschool wil weer open
Eigenaren Yvonne en Samantha van Dansschool U Can Dance willen meer duidelijkheid over wanneer zij de danslessen weer kunnen hervatten. “Diverse sectoren weten al waar ze aan toe zijn. Voor de ruim 3000 dansscholen in Nederland lijkt er geen landelijke consensus te zijn. In de ene gemeente mogen dansscholen weer open en in de andere gemeente niet. Samen met hun 1,4 miljoen leerlingen eisen de dansschooleigenaren duidelijkheid van het kabinet”, zo melden Yvonne en Samantha aan 1Almere.
Sjawoeot
De Joodse gemeenschap in Almere viert tot en met vandaag het feest Sjawoeot. Sjawoeot is het joodse Wekenfeest dat zeven weken na Pesach wordt gevierd. De Thora staat centraal en wordt daarom bestudeerd tijdens dit feest. Afgelopen week gaf Rabbijn Stiefel van Chabad Flevoland een online lezing vanuit onder andere de sjoel oftewel de synagoge.
Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.