63

Buurtcentra De Schoor vanaf juni weer mondjesmaat open

Na een periode van gesloten accommodaties vanwege coronamaatregelen is er nu een versoepeling van de maatregelen op komst. De afgelopen periode is er hard gewerkt om de buurtcentra coronaproof te maken. Dat betekent dat met inachtneming van de RIVM-maatregelen de buurtcentra van De Schoor vanaf 1 juni weer mondjesmaat bezoekers kunnen ontvangen.

Website

Op www.deschoor.nl staat actuele informatie over nieuwe initiatieven en activiteiten die vanaf 1 juni plaats gaan vinden op de locaties. Bezoekers worden geadviseerd de website in de gaten te houden alvorens het buurtcentrum te bezoeken.

Maatregelen

De Schoor houdt zich uiteraard aan de maatregelen van het RIVM. Dat betekent dat er niet meer dan 30 personen tegelijkertijd in het buurtcentrum mogen zijn. Ook moeten de bezoekers op anderhalve meter afstand van elkaar blijven. “Dit betekent maatwerk; want geen pand is gelijk”, aldus De Schoor.

Risicogroep

“Mensen die tot een risicogroep behoren, raden we aan goed af te wegen of een bezoek aan het buurtcentrum al kan; de RIVM adviseert risicogroepen zoveel mogelijk thuis te blijven. We blijven ons uiteraard actief inzetten om juist voor risicogroepen alternatieve activiteiten te ontplooien. Want zeker in deze tijd is het extra belangrijk om aandacht en ondersteuning aan risicogroepen te geven”, zo laat De Schoor weten.

Overige maatregelen

“Sportactiviteiten buiten zijn mogelijk, sportactiviteiten binnen op termijn”, aldus De Schoor. “Bezoekers zijn alleen welkom op afspraak: dus geen vrije inloop. Bezoekers worden bij binnenkomst naar hun gezondheid gevraagd (checkgesprek bij de deur). Mensen met verkoudheidsklachten blijven thuis. Wie voor een activiteit weer gebruik wil maken van een ruimte kan dit per e-mail aanvragen bij de sociaal beheerder”.

Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan:

  • bij binnenkomst handen desinfecteren (en bij vertrek en aankomst thuis handen wassen)
  • de aangegeven looproutes
  • 1,5 meter afstand houden van elkaar
  • na afloop tafels, stoelen en deurkrukken te reinigen (materiaal hiervoor is aanwezig)
  • het toilet zo min mogelijk te gebruiken.
  • De entree (voordeur) blijft gesloten, bezoekers worden met 1,5 meter tussenruimte binnengelaten.
  • De bar blijft tot 1 september gesloten. In overleg met de sociaal beheerder kunnen deelnemers tot die tijd zelf iets te drinken meenemen.
Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant