70

Grote toename projectaanvragen bij Cultuurfonds Almere

Door een grote toename aan projectaanvragen bij Cultuurfonds Almere is het budget dat speciaal is vrijgemaakt voor de coronacrisis met 40% overvraagd. Daarmee komt een stop op het behandelen van nieuwe culturele projectaanvragen die aanspraak maken op het in april vrijgekomen budget.

Coronacrisis

Cultuurmakelaar Jan-Melle Liscaljet ziet vooral nu in tijden van de coronacrisis een grote toename aan aanvragen. “We vinden het belangrijk dat ons budget direct naar de cultuurmakers gaat. Daar zijn vanwege de coronacrisis de afgelopen tijd natuurlijk harde klappen gevallen. Het is mooi om te zien dat we zoveel aanvragen binnen hebben gekregen en dat we de sector met onze impulsregeling een boost hebben kunnen geven.”

De impulsregeling werd in april aangekondigd en was speciaal bedoeld voor culturele initiatieven die een direct gevolg zijn van of reageren op de Coronacrisis. Cultuurmakers kunnen een bijdrage van Cultuurfonds Almere ontvangen met een versnelde procedure en versoepelde voorwaarden. Jan-Melle: “Hier zijn veel reacties op gekomen. Mensen zijn creatiever dan ooit en daarmee hebben we voor de komende tijd innoverende projecten op de planning staan die wij gaan ondersteunen.”

Veilig genieten van cultuur

Eén van die projecten is Ally’s Drive-in. Dit is een corona proof drive-in cultuurpodium. De organisatoren werken in de breedte samen met Almeerse culturele instellingen,cultuurmakers en lokale ondernemers om je deze zomer vanuit de auto niet alleen van films te laten genieten, maar ook om samen muziek, dans en theatervoorstellingen te ervaren. Jan-Melle: “Cultuurfonds Almere draagt bij aan dit project, omdat er hiermee een mogelijkheid in Almere ontstaat om tijdens de coronacrisis gezamenlijk van een breed aanbod cultuur veilig te bezoeken. Bovendien biedt het de mogelijkheid om hier veel partijen bij aan te haken.”

Nieuwe projecten

Hoewel Cultuurfonds Almere geen nieuwe projecten meer in behandeling kan nemen die aanspraak maken op het coronabudget, zit de organisatie niet stil. “Wij blijven ons op alle mogelijke manieren inzetten voor het verbinden, versterken, verbreden en vooruitgaan van de sector. Je kunt nog steeds bij ons terecht voor onder andere een cultuurlening, crowdfunding en natuurlijk helpen we graag door advies te geven en bieden we een groot netwerk.We werken hard om, samen met de gemeente, de Almeerse culturele organisaties en cultuurmakers zo goed mogelijk te ondersteunen in deze uitdagende tijd en onderzoeken we of we ook financieel nog meer mogelijk kunnen maken”, aldusJan-Melle.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant