58

Twee verdachten aangehouden na beroving mobiele telefoon

De politie heeft een 16- en een 17-jarige jongen uit Almere aangehouden. De jongens worden verdacht van beroving van een 52-jarige Almeerder.

Beroving

Het slachtoffer is op maandagmiddag 25 mei rond 15:15 uur op straat beroofd van zijn mobiele telefoon, nadat hij via internet een afspraak had gemaakt deze te verkopen. “De man spreekt – op verzoek van de potentiele koper- af bij een horecagelegenheid aan de Oorweg in Almere Haven om zijn telefoon te verkopen”, meldt de politie. “Als hij de telefoon wil bekijken, zet hij het op een rennen en verdwijnt hij met de telefoon. De verdachte rent in de richting van het Busplein waar een bromfiets met een draaiende motor klaarstaat”.

Op de vlucht

“Samen proberen ze te vluchten. Het slachtoffer kent een binnendoorweg en het lukt hem nog de bromfiets een klap te verkopen, waardoor deze omvalt. Maar als een van de jongens een mes laat zien, houdt hij het voor gezien”.

Aanhouding

Toezichthouders zien wat er gebeurt en volgen het duo op de bromfiets. Zo zien ze onder andere dat het mes wordt weggegooid. De jongens werden even later aangehouden. De scooter waar ze op reden bleek ook gestolen en de jongens worden verdacht van meerdere strafbare feiten.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant