Joodse gemeenschap viert Sjawoeot

Deel dit artikel

Vanaf vanavond wordt het Joodse feest Sjawoeot gevierd. Sjawoeot is het joodse Wekenfeest dat zeven weken na Pesach wordt gevierd. De Thora staat centraal en wordt daarom bestudeerd tijdens dit feest. Afgelopen week gaf Rabbijn Stiefel van Chabad Flevoland een online lezing vanuit onder andere de sjoel oftewel de synagoge.

Reportage

Bij 1Almere zie je een korte samenvatting van de uitleg door Rabbijn Stiefel via Zoom. Hij vertelt over wat Sjawoeot voor feest is en waarom er twee bijzondere jaren aanbreken.

De video wordt binnenkort ook toegevoegd aan de 1Almere Zomerstream.

Programma

Rabbijn Stiefel verzond ook een digitale uitnodiging voor vrijdag.

In Almere wordt Sjawoeot gevierd door het lezen van de Tien Geboden en een grote Ice Cream party. De Hallel wordt gezongen. Vervolgens wordt er uit de Thora gelezen. Daarna is het begin van de Kiddoesj. “De kiddoesj wordt een feestelijke melkkost Kiddoesj maar wel beperkt vanwege de corona.  Lekkere hapjes, drankjes en een Sjawoeot ice cream party met 5 soorten ice cream zowel melkkost als parve! Alles in aparte verpakkingen en aparte mini flessen, die ook geschikt zijn om meteen na het horen van de kiddoesj mee te kunnen nemen naar huis”, aldus rabbijn Stiefel.
Tijdens de bijeenkomst worden de regels van het RIVM gevolgd. Ook kunnen er maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Bezoekers hebben zich van te voren aangemeld.

Video gepubliceerd door: 1Almere.

2 Reacties op “Joodse gemeenschap viert Sjawoeot”

 1. Ruudenjose

  Zouden de Joodse mensen in Almere al wakker zijn en op de PVV of het FvD stemmen?Doen ze dat niet dan zullen ze worden verdreven door de islam. Goed om over na te denken
  Ook homo,,s en lesbo,s doen er goed aan om op de PVV of het FvD te stemmen want anders gaat hier gebeuren wat in islamlanden heel gewoon is. Stenigen, ophanging of van het dak af worden gegooid. U heeft uw toekomst zelf in de hand.

 2. Mr. K. Plop.. B.d..

  Je zou eerst de bijbel.. eens goed moeten lezen..
  Omdat de koran.. een eigen versie daarvan is..
  Alleen een paar honderd jaar latere kopie..

  Zo ging Mozes een berg op.. om wat geboden op te halen..
  En 500 jaar later.. ging Mohammed dus diezelfde berg op..
  Maar nu van de andere kant om de geboden op te halen..
  Die Mozes wat te ver gingen en dus had achter gelaten..

  Dus en voor je oordeelt.. ga eens praten met de paus..
  Omdat alles wat jij benoemt.. al in de bijbel staat..
  Die je twee hatende voorbeelden nooit lazen..

Reageren is niet meer mogelijk.