62

Joodse gemeenschap viert Sjawoeot

Vanaf vanavond wordt het Joodse feest Sjawoeot gevierd. Sjawoeot is het joodse Wekenfeest dat zeven weken na Pesach wordt gevierd. De Thora staat centraal en wordt daarom bestudeerd tijdens dit feest. Afgelopen week gaf Rabbijn Stiefel van Chabad Flevoland een online lezing vanuit onder andere de sjoel oftewel de synagoge.

Reportage

Bij 1Almere zie je een korte samenvatting van de uitleg door Rabbijn Stiefel via Zoom. Hij vertelt over wat Sjawoeot voor feest is en waarom er twee bijzondere jaren aanbreken.

De video wordt binnenkort ook toegevoegd aan de 1Almere Zomerstream.

Programma

Rabbijn Stiefel verzond ook een digitale uitnodiging voor vrijdag.

In Almere wordt Sjawoeot gevierd door het lezen van de Tien Geboden en een grote Ice Cream party. De Hallel wordt gezongen. Vervolgens wordt er uit de Thora gelezen. Daarna is het begin van de Kiddoesj. “De kiddoesj wordt een feestelijke melkkost Kiddoesj maar wel beperkt vanwege de corona.  Lekkere hapjes, drankjes en een Sjawoeot ice cream party met 5 soorten ice cream zowel melkkost als parve! Alles in aparte verpakkingen en aparte mini flessen, die ook geschikt zijn om meteen na het horen van de kiddoesj mee te kunnen nemen naar huis”, aldus rabbijn Stiefel.
Tijdens de bijeenkomst worden de regels van het RIVM gevolgd. Ook kunnen er maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Bezoekers hebben zich van te voren aangemeld.

Video gepubliceerd door: 1Almere.

Dit vind je misschien ook interessant