Bewoners melden verkeersoverlast in Nobelhorst

Deel dit artikel

In de nieuwe wijk Nobelhorst wordt melding gemaakt van scheurende automobilisten. Voornamelijk in de Frits Zernikestraat zou de overlast groot zijn.

Metingen

Toch meldt de gemeente dat het meevalt met het aantal hardrijders. Er zijn snelheidsmetingen verricht: “We meten op verschillende plekken in Nobelhorst regelmatig de snelheid en daaruit blijkt dat er gemiddeld onder de toegestane snelheid van maximaal 30 km per uur wordt gereden”, zo schrijft de gemeente Almere. “Daarnaast blijkt uit gegevens van bijvoorbeeld navigatiesystemen en -apps dat er specifiek op de Frits Zernikestraat gemiddeld 27 km per uur is gereden in de maand april. Uiteraard zitten daar uitschieters tussen, maar deze meting laat zien dat men zich gemiddeld aan de toegestane maximale snelheid houdt. De straat anders inrichten om het verkeer af te remmen in niet nodig. We verwachten dat dat er minder uitschieters zijn wanneer de straten definitief worden ingericht tot woonstraten”.

Er zijn ook meldingen over de snelheid op de kruising Curielaan-Lorentzweg. Dit kruispunt wordt aangepakt als de Curielaan wordt ingericht. Volgens planning gebeurt dit 2021.

Sluipverkeer

Wel is er overlast door sluipverkeer. “Deze zomer is de busbaan klaar en dan wordt de weg naar de Sallandsekant afgesloten”, aldus de gemeente. “Daarmee stopt naar verwachting ook het sluipverkeer. Als de klachten blijven na opening van de busbaan, dan bekijken we of er andere maatregelen nodig zijn”.

Bouwverkeer

En dan is er nog de overlast door het vele bouwverkeer: “Uiteindelijk wordt de Lorentzweg ingericht als woonstraat. De verkeerstroom gaat dan via de Fermistraat”.

Parkeeroverlast

Ook zal er nog wat worden gedaan aan parkeeroverlast. Dit geldt voor de gehele stad. De gemeente kijkt naar een nieuw parkeerbeleid voor woonwijken in heel Almere. “Wij waarderen dat sommige buurtbewoners deze signalen met ons delen. Zo werken wij samen aan een mooie en vellige omgeving in een gebied dat nog volop in ontwikkeling is”, aldus de gemeente Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

4 Reacties op “Bewoners melden verkeersoverlast in Nobelhorst”

 1. Een bezorgde straatbewoner

  Doel van Frits Zernikestraat is een erf dus 15km per uur, stapvoets.
  Met gemiddeld 27 km, dus ook veel harder, kan je een kind dood rijden die hier regelmatig tussen auto’s doorschieten. We hebben geen stoepen in de Frits Zernikestraat dus………..
  Het zal jouw kind maar zijn!

 2. Mr. K. Plop.. B.d..

  Ik ben bang dat een wijk er niet veiliger op wordt.. met en in elke straat stoepen..
  En ook niet met een maximum snelheid van vijf kilometer.. is een kind wel veilig.
  Omdat die ene asociale en gefrusteerde chauffeur.. misschien geen kind heeft..

  Bouwmeester buurt overal stoepen op elke hoek en bij elke steeg een drempel..
  En de laatste ontbreekt nu net bij de steeg hiernaast tegenover de schommels..
  In de steeg zitten ”stoepen” van zo’n anderhalve tegel.. dus je loopt over straat..
  Mijn jongste kind vliegt de achtertuin uit.. wil naar die schommels.. en helaas..
  Ze liep pardoes tegen een auto op van een oude man.. die wel stapvoets reed

  Waarvoor maar een remedie is.. maak de parkeerplaatsen.. bij de ingangen..
  Van een buurt of wijk.. ga naar huis lopen en pak de boodschappen wagen..

  P.s.. en na al die pleuris drempels.. geven ze (hier) juist extra gas.. BAH.org

 3. Walter

  Dit artikel getuigd niet van hoogstaande journalistiek. Welke bron is gebruikt om gps te meten? Wie staat de gegevens hiervoor af? Zet liever een serieuze snelheidsmeter met bord in de straat en kijk vooral naar de pieken en niet gaan middelen. De bewoners rijden in de Frits Zernikestraat ter compensatie misschien 15kmpu en die rijden er vaker dan de incidentele bezoekers die naar schatting soms de 50kmpu aantikken.

  Daarnaast klopt de opmerking dat de Frits Zernikestraat, zoals meerdere straten in Nobelhorst geen aparte voetgangerspaden kent en al het verkeer de weg deelt met voetgangers. Dat betekent dat kinderen er moeten kunnen spelen, ook op het Frits Zernikeplein dat midden in de straat gesitueerd is.

  In de inrichtingsbesprekingen is afgesproken dat de straat een woonerf zou worden. Dat betekent max 15kmpu. Het lijkt mij dan ook niet meer dan logisch dat de maatregelen hiertoe getroffen worden en er door de gemeente serieus onderzoek wordt gedaan.

  Deze publicatie is totaal misplaatst en er is niets met de bewoners afgestemd of aan hen gevraagd. Ik kan de rol van de gemeente hierin niet inschatten, maar hoop van harte dat dat nul is.

 4. Mr. K. Plop.. B.d..

  Walter.. bovendien zijn die oplichtende snelheid borden.. een opvoedkunde maatregel.. en geen straf..

  P.s.. nu nog en alleen die ene asociale en leesblinde chauffeur.. die zich wil laten opvoeden..

Reageren is niet meer mogelijk.