71

Overzicht: Restaurant, terrassen en de Floriade

Bekijk hier vier opvallende nieuwsberichten uit de Almeerse media van vandaag; woensdag 27 mei 2020.

Het Indisch Veerhuys gaat dicht

Restaurant Het Indisch Veerhuys in Almere Haven gaat dicht. Tim van Heije, de eigenaar van het restaurant, zegt dat het restaurant niet rendabel is. Het afhalen van maaltijden blijft wel, want dat is een succes.

Terrassen

Het is terrassenweer. Toch zijn de cafés én terrassen dicht. Daar komt volgende week verandering in. Maar waar laat je alle bezoekers? Oplossing: De Grote Markt wordt één groot terras. Ondernemersvereniging OVSA pleitte eerder al voor één groot terras op de Grote Markt. De gemeente staat achter het plan. De markt, die daar elke week wordt gehouden, wordt verplaatst naar de oude locatie: het Stadhuisplein en de Stadhuispromenade.

Nieuwe brug

Almere Hout krijgt een nieuwe voetgangers- en fietsersbrug. De brug wordt 240 meter lang. De brug verbindt Oosterwold en het bedrijventerrein Stichtsekant met elkaar. Naar verwachting is de brug in 2021 klaar.

Geen Floriade

Een grote groep Almeerders wil geen Floriade meer. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van de regionale omroep. Van de mensen die meededen aan de peiling ziet de meerderheid het evenement niet meer zitten. Het bureau Almere Marktonderzoek Advies (AMA) peilde afgelopen week onder ruim 4600 Almeerders over het onderwerp.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant