52

Getuigen gezocht straatroof Waterwijk

Een 15-jarige jongen is zondagavond 24 mei het slachtoffer geworden van een straatroof. Dat meldt de politie. Gisteren werd er onder andere met een helikopter gezocht naar een verdachte.

Beroving

“Het slachtoffer wandelde over het Pekelmeerpad in Waterwijk in de richting van de Bruinvisbrug als hij drie jongemannen uit de Oranje Pan ziet komen die vervolgens in zijn richting lopen”, aldus de politie. “De mannen lopen aan de andere kant van het fietspad dan het slachtoffer. Eén van de mannen steekt het fietspad over en zegt tegen het slachtoffer dat hij z’n bluetoothspeaker wil zien die op z’n tas bevestigd zit. De man pakt de speaker van de jongen af en trekt z’n pet van zijn hoofd. Van de twee mannen die eerder in zijn gezelschap waren, is er een weggelopen en blijft er een op afstand staan kijken. Ze lopen gezamenlijk op en in de Vleetstraat zegt de man dat de jongen de speaker mag ruilen voor iets anders. De jongen biedt zijn oordopjes aan, maar de man wordt boos en slaat de jongen hard op zijn schouder en gaat er vandoor”.

Opsporing

De politie is op zoek naar meerdere verdachten en zoekt daarnaast getuigen. Mensen die meer weten, kunnen terecht op de website van de politie. Daar geeft de politie ook het signalement van twee van de drie daders.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant