56

”Afgelopen jaar 193 cybercrime-misdrijven in Flevoland”

In de provincie Flevoland werden afgelopen jaar 193 cybercrime-delicten geregistreerd. Dat blijkt uit onderzoek van Dutch-Tech Magazine. “Ten opzichte van 2018 (87 delicten) is hiermee sprake van een stijging van 121,8%”, schrijft het magazine. Dit en meer blijkt op basis van data van de politie over de afgelopen 8 jaar. Ook verschillen tussen gemeenten binnen Flevoland werden door het techplatform in kaart gebracht.

Cybercrime

In 2019 werden in totaal 4.700 cybercrime-misdrijven geregistreerd. Dit komt neer op gemiddeld bijna 13 misdrijven per dag. Bijna 13 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder was afgelopen jaar slachtoffer van cybercrime. De meeste slachtoffers waren tussen de 15 en 25 jaar oud. Over het algemeen geldt ook; hoe ouder de groep, hoe minder slachtoffers.

Almere is uitschieter

Binnen Flevoland kent Almere de meeste cybercrime-misdrijven. Afgelopen jaar waren dit er 95. Lelystad (39), Noordoostpolder (29), Dronten (16) ren Urk (5) komen gezamenlijk (89 misdrijven) nog onder het aantal in Almere uit. Bekijk hier alle onderzoeksresultaten.

Laag aantal

Op provinciaal niveau zijn grote verschillen te zien in het aantal geregistreerde cybercrime-misdrijven. Noord-Holland had afgelopen jaar de meeste delicten (1.591). Ook Zuid-Holland (640) en Noord-Brabant (547) kenden relatief veel cybercriminaliteit. Limburg (159) had aan de andere kant de minste registraties en ook Flevoland (193) had een relatief veilig digitaal jaar.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant