Weekoverzicht: Bakkie koffie, lachgas en het Suikerfeest

In een week gebeurt er van alles in een grote stad als Almere. Er zijn vele actuele berichten. Soms te veel om alles te volgen. Daarom heeft de redactie van 1Almere een selectie gemaakt van de belangrijkste nieuwtjes. Bekijk hieronder het nieuws uit de afgelopen week.

Foto van de week

De KNVB start volgend seizoen een nieuwe O23-competitie om de overgang van jeugdspelers naar het seniorenvoetbal in betere banen te leiden. Het nieuwe team van SC Buitenboys komt onder leiding te staan van Dennis Verwer.

Foto: Aangeleverd.

Dennis Verwer zoekt uitdaging bij SC Buitenboys O23

Bakkie koffie

In deze tijd van afstand bewaren hebben senioren grote behoefte aan contact. Persoonlijke contacten met familie en vrienden staan op een laag pitje en ontmoetingsactiviteiten en dagbestedingen liggen stil. Ook wordt de weekstructuur gemist. De meeste initiatieven in de stad, zoals optredens en kaartenacties, richten zich op woon-zorgcomplexen. En dat terwijl 89% van de 75 plussers nog zelfstandig woont. De inschatting is dat de zogenaamde 1,5 meter-maatschappij nog langere tijd zal voortduren.

‘Bakkie aan de deur’ voor senioren in Almere

Muziekmaatjes

Samen muziek maken, op afstand, ten tijden van de coronacrisis? Dat kan met Muziekmaatjes, geïnitieerd door Poppodium De Meester en financieel mogelijk gemaakt door Rabobank Almere.

Rabobank Almere sponsort Muziekmaatjes

Lachgas

Afgelopen weekend maakte de politie op de A6 proces-verbaal op tegen twee bestuurders die een grote hoeveelheid lachgas in hun auto vervoerden. De bestuurders deden dat niet volgens de voorschriften. In totaal lagen 13 gevulde gasflessen en 12 lege flessen in de kofferbak en drie lege flessen achter de stoelen op de bodem van de auto.

Politie pakt vervoerders van lachgas op A6 bij Almere

Petitie tegen Floriade

SP Almere start een petitie om de Floriade stop te zetten. “Na acht jaar geklungel, bestuurlijk en financieel wanbeleid is het nu tijd om de balans op te maken. Het is duidelijk dat de Floriade in Almere geen succes wordt maar een financieel debacle waarvan de rekening bij de Almeerders terecht zal komen”, aldus de partij.

SP start petitie over Floriade

Vragen na demonstratie Rechts in Verzet

NIDA Almere heeft schriftelijke vragen gesteld na de opstoot die ontstond tijdens de demonstratie van Rechts in Verzet.

Schriftelijke vragen na opstoot tijdens demonstratie Rechts in Verzet

Snoeiafval zorgt voor overlast

Veel Almeerse straten hebben te kampen met hoge bergen snoeiafval. De gemeente heeft de blad- en snoeikorven nog niet geplaatst. Daardoor hoopt het afval zich op.

Steeds meer snoeiafval op straathoeken

PVV is online vergaderen zat

De PVV hoopt dat er zo snel mogelijk een eind komt aan de online videovergaderingen van de raad. Dat liet de partij afgelopen week weten.

PVV wil weer fysiek vergaderen tijdens Politieke Markt

Suikerfeest

De Baitul Afuyat moskee viert dit jaar het Suikerfeest online. Imam Safeer Saddiqui van de moskee in Almere Poort heeft dat gemeld.

Ondertussen in Almere: Het Suikerfeest

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.