53

Stichting Buitengewoon Almere: ‘Meer hulpbehoevende gezinnen dan normaal’

Stichting Buitengewoon Almere meldt dat er door de coronacrisis steeds meer hulpbehoevende gezinnen bijkomen die geen voedsel hebben. De stichting zamelt lokaal gezonde voedseloverschotten in en stelt deze ter beschikking aan minimumhuishoudens in Almere.

Meer dan het dubbele

Normaal helpt de stichting ongeveer 45 Almeerse gezinnen. Door de coronacrisis zijn dat nu zo’n 125 gezinnen. De stichting vreest voor een nieuwe stijging en luidt de noodklok. Doordat er een grote groei is, is er eigenlijk te weinig voedsel om elk gezin te kunnen voorzien. De stichting koopt daarom voedsel in, maar dat is een tijdelijke oplossing. Stichting Buitengewoon Almere hoopt dat de gemeente kan helpen door middel van financiële giften of voedseldonaties.

Voedselverspilling

Door het voedsel te verzamelen vormt het voedselverspillingsprobleem de oplossing voor het tekort aan gezond voedsel binnen huishoudens met een klein budget.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant