58

NIDA Almere: ”College laat kwetsbare Almeerders in de kou”

“Het college van burgemeester en wethouders laat Almeerse schoolgaande kinderen en jongeren, die niet beschikken over de juiste middelen om onderwijs te kunnen volgen, in de kou staan”, vindt de politieke partij NIDA Almere.

Les op afstand

“Vanaf dag één van onderwijs op afstand bereiken ons berichten van leerlingen uit minimagezinnen die geen eigen laptop hebben en dus ook niet zo goed kunnen meedoen met alle lessen. Daarom hebben we schriftelijke vragen ingediend om extra aandacht te vragen voor deze kinderen”, aldus raadslid en fractievoorzitter Hassan Buyatui. “In de beantwoording ontkent het college niet dat er op een aantal scholen problemen kunnen zijn, maar het college legt de verantwoordelijkheid bij de schoolbesturen zelf. Dit is natuurlijk onacceptabel. Het college is net zo verantwoordelijk”.

Geen laptops

In verband met onderwijs op afstand heeft de Rijksoverheid eind maart 2020 extra steun aangekondigd voor kwetsbare leerlingen. Er is 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld zodat scholen en gemeenten kinderen in een kwetsbare omgeving extra kunnen ondersteunen. “De Almeerse scholen zijn door de gemeente snel geholpen aan verklaringen om in aanmerking te komen voor extra laptops, maar de inventarisatie die de scholen gemaakt hebben, blijkt niet goed te zijn gegaan. Waardoor er nu leerlingen zijn die nog steeds niet de beschikking hebben over een laptop”, zo schrijft NIDA Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant