51

SP start petitie over Floriade

SP Almere start een petitie om de Floriade stop te zetten. “Na acht jaar geklungel, bestuurlijk en financieel wanbeleid is het nu tijd om de balans op te maken. Het is duidelijk dat de Floriade in Almere geen succes wordt maar een financieel debacle waarvan de rekening bij de Almeerders terecht zal komen”, aldus de partij.

Duurder

De Floriade zou in eerste instantie 10 miljoen euro kosten. Inmiddels is de teller opgelopen tot 40 miljoen euro. Volgens de SP is er sprake van bestuurlijk en financieel wanbeleid bij de organisatie van de Floriade. “Door de corona-pandemie is het onzeker of de Floriade kan plaatsvinden”, zo schrijft de partij in de petitie. “Door de verspilling van belastinggeld ontstaan echte problemen zodat woningnood, armoede en een economische crisis niet aangepakt kunnen worden”.

Met de petitie hoopt de partij ‘zo snel mogelijk de Floriade te stoppen en de werkelijke problemen van de stad aan te pakken’.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant