54

Schriftelijke vragen na opstoot tijdens demonstratie Rechts in Verzet

NIDA Almere heeft schriftelijke vragen gesteld na de opstoot die ontstond tijdens de demonstratie van Rechts in Verzet. De actiegroep Rechts in Verzet demonstreerde vorige week vrijdag in de Staatsliedenwijk. De groep deed dat naar aanleiding van de gebedsoproepen via luidsprekers in de stad.

Vragen

NIDA Almere wil onder andere weten waarom er toestemming gegeven werd voor de demonstratie in een woonwijk. De demonstratie vond namelijk plaats op een speelveldje dat hoort bij basisschool De Watertuin. “Kan het college uitleggen waarom het stadstoezicht en politie, die er in grote getallen aanwezig waren, niet is gelukt om dit incident te voorkomen? Kan het college meer duidelijkheid geven over de toedracht van het incident waarbij een buurtbewoner door één van de twee demonstranten van Rechts in Verzet ter val is gebracht en zijn linkerheup brak?”.

Eerder stelde de partij ook al vragen aan het college over het demonstratiebeleid van de gemeente Almere. De vragen zijn nog niet beantwoord, maar fractie NIDA Almere ziet aanleiding om extra vragen te stellen.

Gewond

Enkele buurtbewoners probeerden de protestborden stuk te maken. De demonstranten waren daar niet van gediend. Eén van de demonstranten duwde een buurtbewoner. De buurtbewoner viel daarbij op de straat. De man werd naar het ziekenhuis gebracht.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant