54

Politie pakt vervoerders van lachgas op A6 bij Almere

Afgelopen weekend maakte de politie op de A6 proces-verbaal op tegen twee bestuurders die een grote hoeveelheid lachgas in hun auto vervoerden. De bestuurders deden dat niet volgens de voorschriften. In totaal lagen 13 gevulde gasflessen en 12 lege flessen in de kofferbak en drie lege flessen achter de stoelen op de bodem van de auto.

100 km/u te hard

“Zaterdag 16 mei, tegen middernacht, zagen agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A6 bij Almere een auto rijden die de maximumsnelheid van 100 km/uur ruim overschreed”, aldus de politie. “De auto werd hierop ter controle aan de kant gezet. Achter de stoel van de bestuurder zagen de agenten een gasfles voor lachgas liggen. Desgevraagd zei de 31-jarige bestuurder uit Muiderberg dat hij een paar lege drukhouders vervoerde. Bij controle van de kofferbak bleek echter dat deze gevuld was met een groot aantal gasflessen die kriskras door elkaar lagen. Aan de gele verzegelingsdoppen konden de agenten zien dat er ook volle drukhouders bij waren”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant