Het nieuwe ontwerp voor het Mandelaplein is nu definitief. Dat meldt de gemeente Almere. “Het wordt een plek die – door toevoeging van groen, zitelementen en een nieuwe inrichting – fijn voelt en uitnodigt om langer te blijven dan je van plan was. En die je nieuwsgierig maakt om de rest van Almere te ontdekken. Een waar visitekaartje voor onze stad”, aldus de gemeente.

Wensen

“Eind 2018 en op verschillende momenten in 2019 hebben Almeerders en belanghebbenden gereageerd op de plannen voor het station en de stationsomgeving”, schrijft de gemeente Almere. “De voornaamste aandachtspunten en wensen die zij meegaven waren: zorg voor meer sfeer, maak het groener/ minder steen en beton, verbeter de veiligheid en het klimaat (minder winderig) en denk aan toegankelijkheid voor minder validen”.

Foto

Station Centrum tegenover het Mandelaplein. Bron: ProRail station Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.