53

Rabobank Almere sponsort Muziekmaatjes

Samen muziek maken, op afstand, ten tijden van de coronacrisis? Dat kan met Muziekmaatjes, geïnitieerd door Poppodium De Meester en financieel mogelijk gemaakt door Rabobank Almere.

Muziekinstrumenten

De Meester kan nu muziekinstrumenten aanschaffen en deze in bruikleen geven aan muzikale jongeren die een zinvolle dagbesteding zoeken nu veel andere activiteiten zijn weggevallen. Zij worden gekoppeld aan een muzikaal maatje, die eens per week contact zoekt met een jongere die een instrument geleend heeft om digitaal les te geven of om digitaal samen muziek te maken.

Noodfonds

“De coronacrisis raakt onze samenleving als geheel maar ook verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven”, aldus Ferry Huurman, directievoorzitter Rabobank Coöperatief Fonds. “Rabobank Almere wil in deze bijzondere en hectische tijd hulp bieden via het Rabobank Coöperatief Fonds. We steunen maatschappelijke initiatieven die ontstaan voor de Almeerse samenleving in deze coronatijden en dit project is een mooi voorbeeld hoe je Almeerders verbindt met elkaar”.

Thuis

Poppodium De Meester is begin april gestart met het uitlenen van muziekinstrumenten aan de jongeren van het poppodium. Het poppodium was voor hen de vaste uitvalsbasis in de weekenden en vormde zo een groot deel van hun sociale contact- en. Door de sluiting van De Meester in verband met coronamaatregelen zijn ook deze jongeren thuis komen te zitten. Dankzij de financiële steun van Rabobank Almere kan Muziekmaatjes nu extra muziekinstrumenten aanschaffen.

Maatje worden?

Zou jij misschien een muzikaal maatje willen worden? Neem dan contact op via het mailadres op de website van De Meester. Daar vind je ook meer informatie.

Foto

Aangeleverd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant