86

Dennis Verwer zoekt uitdaging bij SC Buitenboys O23

De KNVB start volgend seizoen een nieuwe O23-competitie om de overgang van jeugdspelers naar het seniorenvoetbal in betere banen te leiden. Jeugdvoetballers zijn vandaag de dag ongeduldig. Alles moet snel. Na O19 denken veel spelers gelijk mee te kunnen met de ‘grote mannen’, maar dat is voor slechts weinigen weggelegd.

Veel spelers die het geduld niet kunnen opbrengen, raken daardoor tussen wal en schip en zijn voor het voetbal verloren of komen op een niveau te spelen dat veel lager ligt dan wat ze met een beetje geduld en investering hadden kunnen halen. Dat is zonde en dankzij een nieuwe sterke O23-competitie krijgen zij nu meer tijd om te rijpen door langer op hoog niveau te trainen en te spelen.
SC Buitenboys gaat mee in die KNVB-denkwijze en bij een ambitieuze doelstelling hoort een ambitieuze trainer. De 30-jarige Almeerder Dennis Verwer lijkt daarmee een logische keuze voor SC Buitenboys O23.

Vanaf volgend seizoen trainen O23 en het eerste team zij aan zij op het hoofdveld. Het tweede team valt niet meer onder de selectie en is ‘gedegradeerd’ tot een vriendenteam.

Trainer

Het nieuwe team van SC Buitenboys komt onder leiding te staan van Dennis Verwer. De sportdocent is een geboren en getogen Almeerder. Zelf speelde hij op hoog amateurniveau bij het Heemskerkse ADO’20 en daarna in IJmuiden bij Stormvogels en tot slot bij ASC Waterwijk. Op 28-jarige leeftijd hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen om zich volledig te richten op zijn trainersloopbaan.  Na het trainen van diverse jeugdteams maakt hij nu langzaam stappen richting het seniorenvoetbal.

Voordat zijn trainersloopbaan  startte bij de A1 van FC Omniworld, het huidige Almere City FC, trainde Verwer meerdere jeugdteams bij SV Almere. ,,Voor mijn UEFA B (oefenmeester 2, red.) moest ik tijdens mijn opleiding Sport en Bewegen in Hilversum stage lopen. Dat deed ik bij Lodewijk de Kruijff. Geen slechte omgeving om te beginnen”, aldus Verwer.

Inmiddels is Verwer al weer een stapje verder. Hij geeft sport en bewegingslessen op PrO Almere, een praktijkschool, en heeft UEFA B op zak en zou in principe ook het eerste team van SC Buitenboys mogen trainen. ,,En ik wil nog verder. Ik ga proberen om voor mijn 35e ook UEFA A (het oude oefenmeester 1, red.) op zak te hebben. Dat moet te doen zijn.”

Genieten

Verwer komt sympathiek en open over en heeft continue een glimlach op zijn gezicht. Hij probeert van iedere dag met zijn gezin te genieten. Duidelijk een trainer met mooie toekomst voor zich.

Helaas is die glimlach er niet altijd. Zijn vrouw Myrte en hij dragen een loodzware last met zich mee. Hun oudste kind, de vierjarige dochter Louise, is ongeneselijk ziek. In december 2018 werd een tumor in haar hersenen ontdekt. Na een heel ziekenhuistraject heeft zij een paar weken geleden een drietal bestralingen gekregen om het proces te vertragen.

Verwer: “Je merkt en ziet weinig tot niets aan haar. Wij weten echter dat het niet goed gaat aflopen. We proberen dan ook zo veel mogelijk met elkaar te doen. Zo zijn we bijvoorbeeld naar Amerika geweest en in januari hebben we nog de sneeuw opgezocht, maar voor mij is het vastbijten in het voetbal een mooie afleiding naast de zorg voor mijn familie. Dat heb ik nodig.”

Nieuwe club

Tot dit jaar was Verwer actief bij ASC Waterwijk, waar hij ook zijn laatste jaren voetbalde. ,,Ik was niet blij met het aanbod dat Waterwijk mij deed en ben in april op zoek gegaan naar nieuwe club, met als voorkeur het trainen van een seniorenteam”, aldus Verwer.

Verwer sprak met een zondag club uit Utrecht (2e team, reserve hoofdklasse) en SC Buitenboys: ,,Ik ken het hoofd technische zaken Patrick Bal en het verhaal en de visie sprak mij aan. SC Buitenboys krijgt een brede en goede selectie en heeft daarnaast in het eerste ook nog een aantal spelers rondlopen die voor O23 mogen uitkomen. Een mooie uitdaging om de club naar een hoger niveau te tillen.”

Rancuneus is Verwer naar zijn oude club ASC Waterwijk niet, maar kijkt wel uit naar één specifieke ontmoeting. Daar heeft men er voor gekozen om de assistent-trainer van het eerste O23 te geven en de kans is groot dat wij ze in de competitie treffen. Niets is mooier dan een sportieve revanche.”

**Ingezonden artikel**

Foto

Dennis Verwer, aankomend trainer van SC Buitenboys O23. Foto: Aangeleverd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant