58

‘Bakkie aan de deur’ voor senioren in Almere

In deze tijd van afstand bewaren hebben senioren grote behoefte aan contact. Persoonlijke contacten met familie en vrienden staan op een laag pitje en ontmoetingsactiviteiten en dagbestedingen liggen stil. Ook wordt de weekstructuur gemist. De meeste initiatieven in de stad, zoals optredens en kaartenacties, richten zich op woon-zorgcomplexen. En dat terwijl 89% van de 75 plussers nog zelfstandig woont. De inschatting is dat de zogenaamde 1,5 meter-maatschappij nog langere tijd zal voortduren.

Project

Het project Bakkie aan de deur richt zich op persoonlijk contact met een zelfstandig wonende senior bij de voordeur of in de tuin. De ouderenwerker van De Schoor gaat op afspraak bij de senior langs en neemt zelf koffie en een stoel mee. De stoel wordt buiten bij de voordeur geplaatst of in de voor- of achtertuin. Dit alles met inachtneming van de RIVM voorschriften. Samen koffie drinken en persoonlijk contact hebben, laagdrempelig en eenvoudig.

Kent u iemand die een bakkie nodig heeft?

Wilt u ook een afspraak voor een Bakkie aan de deur of kent u iemand die hier behoefte aan heeft? Neem dan contact op met De Schoor op telefoonnummer 036 527 8500 of per e-mail via de website van De Schoor.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant