59

Overzicht: Basisscholen, winkelwagentjes en mishandeling

Bekijk hier het actuele nieuws in het media-overzicht van zondag 17 mei 2020.

Fuseren

Twee basisscholen in Almere Buiten willen fuseren. Het gaat om de scholen De Goede Herder en De Lettertuin. Beide scholen zijn katholieke basisscholen. De basisscholen willen vanaf volgend schooljaar meer samenwerken. Uiteindelijk moeten de scholen dus ook samengaan. Voorlopig merken ouders en leerlingen weinig verschil. Er worden wel leraren uitgewisseld als dat nodig is door bijvoorbeeld ziekte.

Gewond

De man die vrijdag gewond is geraakt bij een demonstratie van Rechts in Verzet in de Staatsliedenwijk heeft zijn heup gebroken, meldt de regionale omroep. De man raakte gewond, omdat hij het niet eens was met de demonstratie van Rechts in Verzet en kwam in actie. Eén van de demonstranten duwde de man vervolgens waarbij hij viel op de straat. De man ligt nog in het ziekenhuis.

Geen winkelwagentjes

Een supermarkt in Almere Haven heeft bijna geen winkelwagentjes meer. De wagentjes worden meegenomen en voor andere doeleinden gebruikt. De supermarkt deed een oproep om de karretjes terug te brengen. Enkele wagentjes zijn teruggebracht, maar er is nog steeds sprake van een groot tekort.

Mishandeld

Vanmiddag is een Almeerder zwaar mishandeld bij een bushalte in Almere Haven. Bij halte De Hoven werd de man rond 12.15 uur in elkaar geslagen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en er zijn drie verdachten aangehouden. Wat de reden was van de mishandeling is nog onduidelijk.

Foto

Man raakt gewond bij demonstratie Staatsliedenwijk. Foto door: Hassan Buyatui.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant