52

Weekoverzicht: Van basisscholen tot actiegroepen

In een week tijd gebeurt er van alles in een grote stad als Almere. Er zijn vele actuele berichten. Soms te veel om alles te volgen. Daarom heeft de redactie van 1Almere een selectie gemaakt van de belangrijkste nieuwtjes. Bekijk hieronder het nieuws uit de afgelopen week.

Foto van de Week

Op 1Almere.nl las je deze week meer over een nieuw appartement. 95 huurders zijn sinds een week eigenaar geworden van hun gloednieuwe appartement in wooncomplex Madrona in Almere Buiten.

Woningstichting GoedeStede levert nieuwe woningen corona-proof op

Sleutels Modrona door wethouder Julius Lindenbergh. Foto aangeleverd door: GoedeStede.

Libelle Zomerweek

De Libelle Zomerweek is van 14 tot 20 mei elke dag tussen 14:00 en 17:00 uur te bekijken via het internet. Het jaarlijkse evenement gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. De organisatie laat het er niet bij zitten en zendt uit via Facebook.

Libelle Zomerweek komt met digitaal alternatief

Versoepeling coronamaatregelen

Sinds maandag zijn ook in Almere de scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang weer geopend. De regering kondigde vorige week een lichte versoepeling af van de corona-maatregelen.

Politie vaak gebeld vanwege overtreders coronamaatregelen

Bewoners van Zorggroep Almere kunnen voorzichtig en op veilige wijze weer bezoek ontvangen. Dat meldt de zorggroep op haar website. Het kan nog niet in de eigen woning, maar op een speciale plek in of bij het woonzorgcentrum.

Voorzichtig en op veilige wijze weer bezoek in woonzorgcentra Zorggroep Almere

Jeugdzorg

D66 Almere vindt dat er geen extra geld meer naar de jeugdzorg moet gaan. ”De gemeente kan niet constant geld bijpassen voor de jeugdzorg, en dus moet de verantwoordelijk wethouder zelf een oplossing vinden voor de stijgende kosten”, zegt Martine van Bemmel, fractievoorzitter van D66 Almere in het televisieprogramma Over Flevoland Gesproken.

D66: “Geen extra geld naar jeugdzorg”

Floriade wordt nog duurder

Als de gemeente de huidige Floriadeplannen doorzet, kost dit minimaal 35,4 miljoen extra. Dat meldt de Almere DEZE WEEK naar aanleiding van het rapport door Floriade-verkenner Harry van Dorenmalen. De lokale krant zou het rapport met de cijfers al in bezit hebben. Officieel wordt het rapport donderdag gepresenteerd tijdens de raadsvergadering.

Floriade-verkenner verwacht nog hogere kosten Floriade

Zwerfafval

Supporters van Schoon hoeven zich ondanks de plannen van de gemeente voor een nieuw afvalinzamelsysteem, geen zorgen te maken over het aanbieden van verzameld zwerfaval. Dit blijft de gemeente onveranderd gratis ophalen. Dat meldt de gemeente Almere online.

Gemeente blijft zwerfafval gratis ophalen

Actiegroep demonstreert tegen gebedsoproep

Actiegroep ‘Rechts in Verzet’ heeft een demonstratie aangekondigd tegen de gebedsoproep van de Abou Bakr Massadik moskee in Almere.

Actiegroep ‘Rechts in Verzet’ kondigt demonstratie aan in Staatsliedenwijk

Geen musicaltheater in Almere

De bouw van een musicaltheater aan het Weerwater gaat niet door. De coronacrisis geeft veel onzekerheid. Productiebedrijf NEW Productions en investeerder Amberborgh zien een dergelijke grote investering momenteel niet zitten.

Bouw musicaltheater gaat niet door

Toch nog sportnieuws

Almere City FC heeft met Thibaut Lesquoy de eerste aanwinst voor het seizoen 2020/2021 binnen. Dat meldt de club online. “De 24-jarige linksback komt over van het Luxemburgse F91 Dudelange. Hij tekent een contract voor twee seizoenen, met de optie voor nog een jaar”, zo schrijft de club.

Almere City FC heeft nieuwe aanwinst voor seizoen 2020/2021

Politie doet bijvangst

Deze week kreeg de politie een melding van een oplettende burger. De inwoner van Almere zag een aantal personen in een auto lachgas gebruiken. De auto stond geparkeerd in het centrum van Almere en stuurde er de politie op af.

Politie doet toevallige bijvangst na overlast

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant