55

Komt er dan toch geen Floriade in 2022?

Dat de Floriade veel extra geld kost is bekend. Daarom is stoppen geen logische keuze. Toch lijkt het erop dat veel partijen in de gemeenteraad wel wat zien in afbouw van de Floriade. Partijen benadrukken wel dat zij er nog niet uit zijn.

Coalitie

Ook de coalitiepartijen willen naar afbouw kijken van het evenement: “We hebben het altijd gezien als een hartstikke mooi middel voor Almere”, zegt Colette Holter van de VVD tegen de regionale omroep. “Een middel voor meer werkgelegenheid, een middel voor meer toerisme. Dat blijft wel zo, maar we moeten ons ook niet blind staren op de risico’s die het met zich meebrengt”.

Naar verwachting wordt er over twee weken meer bekend rondom de keuze van de gemeenteraad.

Hoge kosten

Donderdagavond werden de drie scenario’s besproken: doorgaan, uitstel of afbouw. Op basis van een rapport van Floriade-verkenner Harry van Dorenmalen is doorgaan de goedkoopste optie. “Het college zal op basis van het advies van Van Dorenmalen een besluit voorleggen aan de raad”, aldus het college. “Het huidige scenario gaat minimaal 35,4 miljoen euro kosten, afbouw 53,1 miljoen euro, uitstel 47 miljoen euro en aanpassen 44,9 miljoen euro. Dit zijn de minimum verwachte resultaten”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant