56

Man in Almere slachtoffer van ruim uur durende straatroof

Een 20-jarige Almeerder is een uur lang bedreigd door straatrovers. Dat meldt de politie. Drie mannen bedreigden de Almeerder. Hij moest zijn spullen afstaan. Vervolgens moest de man met het drietal meelopen. De politie noemt de straatroof opvallend.

Glinkastraat

“Het is dinsdagavond 23.15 uur als de 20-jarige inwoner van Almere over de Glinkastraat loopt”, schrijft de politie. “Hij wordt aangesproken door een man. Dan duiken nog twee mannen op achter het slachtoffer. Het blijkt te gaan om een beroving. De mannen duwen het slachtoffer tegen de muur en eisen zijn waardevolle bezittingen”.

Opvallend

“Opvallend is dat de drie belagers geen haast lijken te hebben. De spullen van het slachtoffer worden uitgebreid bekeken en besproken. Vervolgens moet het slachtoffer meelopen op weg naar een geldautomaat elders in de wijk. Een kilometer verderop, aan de Couperusweg, mag het slachtoffer iets na 00.30 uur, eindelijk vertrekken”.

Signalement

Verdachte 1:

 • Man
 • Licht getinte huidskleur
 • Jas met bontkraag
 • Tussen de 17 en 20 jaar oud
 • Droeg zwarte Nike Air Max

Verdachte 2:

 • Man
 • Donker getinte huidskleur
 • Zwarte Canadian Goose jas

Verdachte 3:

 • Man
 • Donker getinte huidskeur
 • Tussen de 17 en 20 jaar oud
 • Zwarte Nike Air Force 1 schoenen

Getuigen gezocht

Inmiddels is het onderzoek naar de beroving in volle gang. De politie zoekt getuigen van de straatroof en de nachtelijke wandeling. Tipgevers kunnen met de politie in contact komen via 0900-8844 of via het tipformulier. Anoniem tippen kan ook via 0800-7000.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant