112

Gewonde bij demonstratie Rechts in Verzet

Bij een demonstratie van Rechts in Verzet in de Staatsliedenwijk is een buurtbewoner gewond geraakt. Er werden leuzen geroepen als ‘geen moskee in onze straat’ en ‘geen jihad in onze straat’. Niet iedereen was het eens met de demonstratie. Rechts in Verzet besloot te demonstreren na een gebedsoproep van enkele moskeeën in de stad.

Gewond

Enkele buurtbewoners probeerden de protestborden stuk te maken. De demonstranten waren daar niet van gediend. Eén van de demonstranten duwde een buurtbewoner. De buurtbewoner viel daarbij op de straat. Bij het protest waren veel agenten en handhavers aanwezig.

Hassan Buyatui van NIDA Almere maakte een filmpje van de duw en plaatste het op Twitter.

Woonwijk

NIDA Almere vroeg zich deze week af of woonwijken wel geschikt zijn voor demonstraties. “Het recht om te demonstreren is een grondrecht. NIDA Almere vindt dan ook dat demonstraties en betogingen waar mogelijk gefaciliteerd dienen te worden, ongeacht welke mening wordt geuit. Echter, acht NIDA Almere demonstreren in een woonwijk niet wenselijk”, aldus de partij. NIDA Almere wil meer duidelijkheid over het demonstratiebeleid in de stad. Vorige week kreeg Anti-islambeweging Pegida Nederland een vergunning om eveneens te mogen demonstreren in een woonwijk.

Foto

Door: Hassan Buyatui (via Twitter)

Lees ook eens:

Actiegroep ‘Rechts in Verzet’ kondigt demonstratie aan in Staatsliedenwijk

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant