58

Politieke Markt: Presentatie verkenning Floriadeplannen

Vandaag vindt de 583ste Politieke Markt plaats op het stadhuis van Almere. De Politieke Markt begint om 19.00 uur en is alleen online te volgen. Er kan live meegekeken worden.

Floriadeplannen

Het onderwerp van vanavond is de Floriade. Op 7 april heeft het college aan de raad laten weten dat de Harry Van Dorenmalen is aangesteld als bestuurlijk verkenner voor de Floriade. De bestuurlijk verkenner heeft als opdracht om op basis van één of meerdere gesprekken met Floriade Almere BV en de meest betrokken en relevante partners van de Floriade drie scenario’s uit te werken hoe de gemeente Almere om moet gaan met de gevolgen van het coronavirus. De drie scenario’s zijn afbouw, uitstel of doorgaan. “Het college zal op basis van het advies van Van Dorenmalen een besluit voorleggen aan de raad. Vanavond presenteert de heer Van Dorenmalen zijn bevindingen aan de raad. En legt het college een advies hierover aan u voor”, zo meldt het college van burgemeester en wethouders.

Raadszaal

Er is besloten om de bespreking plaats te laten vinden in de raadszaal. De gemeente houdt daarbij wel rekening met de richtlijnen van het RIVM. “Elke fractie neemt met één woordvoerder deel aan de bespreking. Van de zijde van het college zijn de betrokken portefeuillehouders aanwezig”, aldus het college. Voor raadsleden die niet aanwezig kunnen zijn, zal er een videoverbinding zijn. Ook bezoekers kunnen alleen via een livestream de vergadering bekijken.

Uitgelekt

Deze week lekte het rapport van Floriade-verkenner Harry van Dorenmalen uit. De Almere DEZE WEEK wist het rapport eerder in handen te krijgen. Volgens de lokale krant kosten de huidige Floriadeplannen minimaal 35,4 miljoen euro extra. Afbouw van de Floriade kost 53,1 miljoen euro, uitstel 47 miljoen euro en aanpassen 44,9 miljoen euro. Dit zijn de minimum verwachte resultaten”, aldus Almere DEZE WEEK op basis van cijfers uit het rapport.

Lees ook eens:

Floriade-verkenner verwacht nog hogere kosten Floriade

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant