66

Circulaire nieuwbouw Aeres Hogeschool bijna van start

De bouw van het nieuwe duurzame schoolgebouw van Aeres Hogeschool gaat bijna van start. “Aeres Hogeschool in Almere laat zien dat het kan: een duurzaam gebouw realiseren dat even ambitieus is als de studenten die er opgeleid worden. In vele opzichten is het project een schoolvoorbeeld van circulaire nieuwbouw”, zo meldt HEVO.nl. Het gebouw wordt tevens de ontvangstlocatie van de Floriade.

Duurzaam en tijd

“Door voldoende tijd te steken in een zorgvuldige selectie van partijen zorgde HEVO dat alle bouwpartners dezelfde drive hebben om de duurzame nieuwbouw te realiseren”, aldus HEVO dat die ondersteunt in elk facet van vastgoedontwikkeling. “Opvallend is dat elke partij in het ontwerpteam bereid is om over de eigen grenzen te kijken en een stap extra te zetten. Een mooi voorbeeld daarvan is het streven om als eerste hogeschool de WELL-methode toe te passen. Dit is een relatief nieuwe meetmethode voor duurzaamheid die zich richt op de gezondheid van het gebouw voor de gebruikers”.

Lees meer over de bouw in een uitgebreid artikel op HEVO.nl.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant